Tapéta felhelyezés saját kezűleg – így állj neki!

Előző blogbejegyzésünkben részletesen ismertettük, hogyan kell előkészíteni a falat a Hard Wall és Life&Wall tapéta felhelyezés előtt. Ha nem szeretnéd szakember segítségét kérni, érdemes követni útmutatónk lépéseit, mivel a kifogástalan eredményért nélkülözhetetlen betartani a tapéta felhelyezés alapszabályait. Mostani cikkünkben ezeket mutatjuk be részletesen.

A tapéta felhelyezés nem mindennapi feladat, de előzetes ismeretek nélkül is kivitelezhető.

Ha saját kezűleg állnál neki a felújításnak, a következő lépéseket kövesd a tapéta felhelyezés során:

  1. Készítsd elő a falfelületet, hogy egyenletes és festéktől mentes legyen. Fontos, hogy sima és száraz legyen a maximális tapadás érdekében.
  2. Ha túl vagy a falfelület megfelelő előkészítésén és a felület teljesen száraz, használj Life&Wall alapozót, hogy létrejöjjön a tapadóhíd. Az alapozó egységes száradása után folytathatod a munkát.
  3. Győződj meg róla, hogy a tapéta megfelel-e a lemért felület méretének. Ellenőrizd, hogy a tapéta megfelel-e a rendelés során egyeztetett paramétereknek: a választott anyagra lett-e nyomtatva a megfelelő designnal. Ha bármilyen probléma van a tapétával, ne rakd fel!
  4. Ha megfelelnek a tapéta tulajdonságai, érdemes berajzolni az egyes szegmensek felfüggesztési vonalait, vagy ha rendelkezésre áll, lézert alkalmazni a határok megjelenítésére. A tapétát mindig balról jobbra kezdd felrakni, ehhez használj Life&Wall ragasztót. Győződj meg róla, hogy az alapfelület teljesen száraz. Hőség esetén érdemes por alapú ragasztót választani, ebben az esetben keverd be az anyagot a ragasztó címkéjén feltüntetett utasítás szerint. Felkeverés után kend fel a ragasztót a falra, de egyszerre mindig egy szegmens területét ragasztózd csak be.
A tapéta felhelyezés során fontos a kiváló minőségű alapanyagok használata.

A pont, ahol minden eldől: a tapéta felhelyezése

5. A ragasztó felkenése után jöhet az igazán izgalmas rész: a felrakás. Ha rendelkezésre áll, állítsd be a lézert úgy, hogy az merőlegesen legyen beállítva a talajhoz képest. Győződj meg arról, hogy a tapéta alul és felül is 3-3 centiméterrel hosszabb a falnál. Ha a tapéta megfelelően illeszkedik a falra, vágd le a felesleges 3-3 centimétert az aljáról és a tetejéről, majd a többi szegmenst is applikáld fel így a falra.

6. Ha fent van az összes tapétaszegmens, és teljesen megszáradt a ragasztó, használj Life&Wall védőbevonatot. A bevonat a csomagban található két összetevőből keverhető ki: Mérd ki az A, valamint a B komponens felét, ezeket keverd össze, a maradékot pedig tedd félre későbbi felhasználásra. Textilhenger segítségével vidd fel  a keveréket a tapétára, és hagyd száradni minimum két órán át.

Ha az első réteg teljesen megszáradt, ismételd meg a folyamatot a félretett keverékkel. Ezt követően hagyd egy napig száradni a tapétát.

7. Ha a védőbevonat is megszáradt, használj jó minőségű szilikont a tapéta széleinek lezárásához (különösen a tapéta és a padló találkozásánál), ami megakadályozza, hogy a nedvesség bejusson a tapéta alá. Másnap vissza lehet tolni a bútorokat és a többi berendezést.

Érdemes-e egyedül nekiállni a tapéta felhelyezésnek?

Az ábrákkal illusztrált felhelyezési útmutató lépéseit betartva, a Life&Wall speciális szerelési anyagait használva, és némi odafigyeléssel laikus kézzel is szépen felhelyezhetők a Hard Wall tapéták. Azonban bizonytalan ismeretekkel jobb szakemberre bízni a munkát, aki garantálni tudja a tapéta professzionális felhelyezését.

Ha bizonytalan vagy, olvasd el a felületek előkészítésére és a tapéta felhelyzésére vonatkozó teljes útmutatóinkat!

Amennyiben technikai kérdésed van, vagy a választható designokról érdeklődnél, fordulj hozzánk bizalommal, profi csapatunk tagjai segítenek megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldásokat!

További termékbemutatóért kövess minket közösségi média csatornáinkon!

Válogass egyedi tapétáink között!

Hard Wall: elsőrangú vízálló tapéták

Cím

2100 Gödöllő,
Méhész köz 5. Max-land Ipartelep

Kapcsolat

(+36) 30-747-9160
info@lifeandwall.hu

Nyitvatartás

hétfő-péntek            9-16 óra
szombat-vasárnap    zárva

Hard Wall

Árajánlat kérése

KÖVESS MINKET!

KAPCSOLAT

2100 GÖDÖLLŐ, MÉHÉSZ KÖZ 5.

MAX-LAND IPARTELEP

INFO@LIFEANDWALL.HU