Hard Wall

Fal előkészítése

Hard Wall tapéta felhelyezési követelmények

A tapétázni kívánt felületeket nagy körültekintéssel kell előkészíteni, mert a tapétáink nehéz anyagoknak minősülnek, illetve nagy felületi feszültséggel rendelkeznek. A tapétázandó felületeket nem kell lefesteni. A tapétázandó felületnek színben és síkban egységesnek kell lennie, nem lehet foltos. Tökéletesen illeszteni csak abban az esetben lehet, ha a fal teljesen sík. Minden más esetben látszódni fog az illesztés a felületi egyenetlenségek miatt.
A Life&Wall Hard Wall tapéta felhelyezése előtt a fal speciális előkészítést igényel.
A vizes helyiségekben történő alkalmazás esetén nedves környezetben, burkolat alatt használható vízszigetelő anyagként Mapei folyékony fóliát kell a tapétázandó felületre felvinni, azt követően a folyékony fóliának megfelelő saját glettanyagát kell használni. A folyékony fóliának és saját glettjének felvitele szakszerűen, a gyártó által meghatározott módon történjen. Ezt követően végső felületképző glettként a Baumit GlemaBrilliantot javasoljuk, amellyel a teljes felületet egyenletesen, hézagok, mélyedések és foltok nélkül át kell simítani.

Q4 minőségi fokozat

A Hard Wall tapéta felhelyezése alapos falelőkészítést igényel. A fent leírt folyékony fólia, annak saját glettje valamint a végső  felületi simító glett használata szükséges.
A Hard Wall tapéta felhelyezése esetén  különös tekintettel kell lenni a falak Q4 minőségű előkészítésére.
Q4 a negyedik minőségi fokozatot jelenti, ahol különleges glettelés szükséges, a végleges felületre vonatkozó legmagasabb minőségi követelmény szerint.
Teljes felületi simításra alkalmas anyag  elsősorban a
Baumit GlemaBrilliant glett. Ha ez nem elérhető, egyéb jó minőségű  anyagok használatát javasoljuk, például Rigips Vario, Rifino Top, ProMix Mega hézagoló  anyagok, valamint Rimano Glet XL és ProMix Finish végső felületképző glettek.
A Q4 minőség olyan felületképzést jelent,  amely minimálisra csökkenti a kartonfelület és
a fugák kirajzolódásának lehetőségét. Ellenőrizni kell, hogy kedvezőtlen fényhatások nem rontják lényegesen a kész felület megjelenését. A tervezési szakaszban  tekintettel kell lenni a várható megvilágítási körülményekre (kritikus fényviszonyok,  súrlófény).

 A Q4 minőségi fokozat magában foglalja

-a Q2 normál glettelést,
-a fugák széles kihúzását,
-teljes felületű glettelést vagy stukkózást,
-a teljes felület átsimítását 1-3 mm rétegvastagságig.
A Q3 speciális gletteléstől eltérően a teljes felületet megfelelő minőségű
finiselő réteggel simítjuk át. A gipszkartonlapok közötti réseket a felülettel szintbe hozva hézagolni kell, és a teljes felületre egy vagy több munkamenetben külön erre a célra készült finom glettelő anyagot kell felhordani.
A glettelést követően a felületet szükség esetén át kell csiszolni, és a végső felületképzés előtt az egész falat vagy gipszkartonfalat mélyalapozóval le kell kenni.
Az egész felületnek simának, glettvas nyomoktól és sorjától mentesnek kell lennie. A
hézagoló anyagtól, a hézagképzéstől, a kézi vagy gépi kiviteltől, illetve a felülettel szemben támasztott követelményektől függően több lépésből állhat a munkamenet.
Szabályosan végezve a kiegyenlítést mindegyik lépés után fel kell csiszolni a felületet.

Abban az esetben, ha a fal  minősége és a tapétázási körülmények nem megfelelőek, a keletkezett hibákért, nehézségekért felelősséget nem vállalunk!


A munkát a legjobb minőség érdekében az alábbi körülmények megvalósulása esetén
lehet csak elkezdeni:

1. A falakat Q4-es minőségben kell előkészíteni.
2. Ellenőrizze, hogy a nyomatok mentesek-e a szállítás közben keletkezett sérülésektől.
3. Ellenőrizze, hogy a tapéta megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll-e. Soha ne használjon különböző tételekből álló anyagot egy falra.
4. Ellenőrizze, hogy a tekercsek megfelelnek-e az elfogadott terveknek (szín, design).
5. Csak a tapétához kapott ragasztót használja!
6. Gondoskodjon megfelelő világításról, amely az ellenőrzéshez szükséges. Nem megfelelően megvilágított helyiségben nem tudjuk garantálni az első osztályú minőséget.
Fontos, hogy a munkálatok a végleges, a helyiséghez tervezett fényviszonyok között legyenek elvégezve.
7. Győződjön meg róla, hogy a helyiségben a hőmérséklet eléri a minimum 18 °C fokot, ez vonatkozik a falak hőmérsékletére is. Az alacsonyabb hőmérsékletű falon visszanedvesedés történhet a tapéta alatt. Az ajánlott 18 °C hőmérséklet alatt nem lehet a munkálatokat elkezdeni a dilatációs és száradási kockázatok miatt. A helyiség páratartalmának állandónak kell lennie.


Cím

2100 Gödöllő,
Méhész köz 5. Max-land Ipartelep

Kapcsolat

(+36) 30-747-9160
info@lifeandwall.hu

Nyitvatartás

hétfő-péntek            9-16 óra
szombat-vasárnap    zárva

Hard Wall

Árajánlat kérése

KÖVESS MINKET!

KAPCSOLAT

2100 GÖDÖLLŐ, MÉHÉSZ KÖZ 5.

MAX-LAND IPARTELEP

INFO@LIFEANDWALL.HU